y-DNA

DNA onderzoek naar de oorsprong

Het genealogisch onderzoek naar onze familie wordt momenteel uitgevoerd op basis van een archieven onderzoek. Dit is tijdrovend en wordt uiteindelijk beperkt door de beschikbaarheid en leesbaarheid van archiefstukken.

Er zijn ook andere manieren om de oorsprong te achterhalen zoals een DNA onderzoek. Door middel van een y-DNA test is het mogelijk om verwante familieleden op te sporen die verder gaan dan alleen op familienaam.

Een tijd geleden ben ik al eens benaderd door een afstammeling van een familie Quak die zijn oorsprong kent in de polder de Quack. Hij heeft zo’n onderzoek laten uitvoeren. Interessant is dus om te onderzoeken of er gematched kan worden op DNA. Via de archieven kan ik deze match naar zijn familie niet maken. Uiteraard heb ik natuurlijk wel het vermoeden dat alle Quacken van Voorne Putten een aantal generaties voor onze laatste familie aan elkaar verwant zijn. Nu is er ook een kans om dit met DNA te onderzoeken.

Daarom dus nu het initiatief om hier mee te starten. Aangezien het een collectief belang is bij deze de oproep om een kleine bijdrage zodat we het onderzoek kunnen gaan uitvoeren. Als we ons doel bereikt hebben dan zullen we het onderzoek gaan starten. De indicator op de voorpagina laat het totaal aan donaties zien. Om mee te doen vult u het contactformulier in dan zal ik u voorzien van de betalingsgegevens

Hieronder een aantal interessante links:

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *