Vergeten voorouders

  1. Neeltje, Geertje, Klaziena Wilhelmina

Net als je denkt dat je alle informatie wel zo’n beetje gevonden hebt wordt het tegendeel bewezen. Twee weken geleden werd ik benaderd door Henny Noomen die aangaf dat haar oma Geertje niet in de familie van Abraham en Anna voorkwam. Ze stuurde mij haar onderzoeksresultaten. Hieruit bleek dat ik niet alleen haar oma Geertje over het hoofd had gezien maar tevens een aantal andere kinderen. Dat de familie Abraham en Anna een aantal vroeg gestorven kinderen had was bekend maar het aantal is klaarblijkelijk nog veel groter.

De volgende kinderen ontbraken:

  • Anna geboren op 11 oktober 1883 te Vlaardingen en overleden op 18 februari 1884, vier maanden oud
  • Geertje, geboren op 7 mei 1888 te Vlaardingen. Getrouwd met Dirk Waardenburg. Overleden op 1 maart 1960 te Vlaardingen, 71 jaar oud
  • Janna, geboren op 14 april 1890 te Vlaardingen en overleden op 14 december 1890 te Vlaardingen, 8 maanden oud

Henny heeft een fantastische foto toegestuurd van de zussen (van links naar rechts): Neeltje, Geertje en Klaziena Wilhelmina.
Daarnaast had ze ook de overlijdensakte van Leendert Willem gevonden. Leendert is overleden 18 februari te Vlaardingen, 5 maanden oud. De komende week zal ik de familiesamenstelling bijwerken en alle gevonden bewijsstukken plaatsen.

In het kader van deze ontwikkelingen lijkt met mij verstandig om de geboorte- en overlijdensaktes van Vlaardingen nogmaals door te lopen. Frans Kwak heeft in zijn onderzoek al eens melding gemaakt van een groot aantal Ary’s die ik nog nooit gevonden heb. Aanleiding dus om het onderzoek naar deze familie te heropenen.

Uit het contact met Henny kwamen nog meer bijzonderheden aan het licht. Deze zal ik in de loop van volgende week op de site plaatsten.

Posted in: