Capri naar tante Neel in Rotterdam

De zus van opa werd in 1974 90 jaar, maar opa was niet in staat om daar op bezoek te gaan. Ik reed in die tijd in een mooie sportauto , Ford Capri 2 ltr, en stelde hem op een zaterdag, de verjaardag van zijn zus “Tante Neel” voor dat ik wel met hem naar Rotterdam wilde. Hij hapte gretig toe en aangezien er in die tijd nog geen trajectcontrole bestond , scheurden we met een snelheid van 150 a 160 km per uur over de A4 richting de Oranjeboomstraat in Rotterdam.

Tante Neel woonde daar op een etage met een gigantisch steile trap van zo’n 50 treden. Opa was natuurlijk ook de jongste niet meer en ook al stram en bij tijd en wijlen stijf, zodat ik maar besloot bij het omhoog gaan op de trap achter opa aan te lopen om hem recht op de trap te houden.

Toen we terug gingen hetzelfde ritueel, maar dan voor hem uit, waarbij ik doodsangsten had, want als hij gestruikeld zou zijn, waren we met z’n tweeën 50 treden naar beneden gegaan.

Het ging gelukkig goed en even later scheurden we weer huiswaarts , waarbij hij in het kuipstoeltje onderuit lag en zijn sigaar heerlijk wegpafte!